Bel gerust 033-2451318

U kunt bij de praktijk voor klassieke homeopathie in Woudenberg ook in terecht voor een EMDR behandeling. Ik ben een gediplomeerd  EMDR Practioner.

 

 

                          

 

EMDR is een behandelmethode die je helpt om een trauma te verwerken. Een trauma kan, eenvoudig gezegd, de samenwerking tussen de hersenhelften verbreken. Die verbinding is juist belangrijk voor de verwerking van een trauma. EMDR zorgt ervoor dat die samenwerking weer ontstaat zodat het trauma alsnog verwerkt kan worden.

De afkorting EMDR betekent ‘eye movement desensitization and reprocessing’.

Het is een methode die zich richt op oogbewegingen en piepjes die afwisselend links en rechts te horen zijn. Tijdens een EMDR behandeling roep je een voorstelling van het trauma op in het hier en nu. Hierdoor komt de herinnering in je kortetermijngeheugen te liggen. Het kortetermijngeheugen noemen we ook wel het werkgeheugen. Ondertussen stimuleer ik de activiteit tussen beide hersenhelften. Bijvoorbeeld door je te vragen om de vingerbewegingen te volgen, of door in een koptelefoon afwisselend tikjes in je rechter- of linkeroor te laten horen. Hierdoor ben je in staat om anders over die gebeurtenis te denken. Je voelt je bijvoorbeeld steeds minder angstig en somber en hebt hierdoor geen hinder meer van de gebeurtenis.

Heb je een (ingrijpende) nare gebeurtenis meegemaakt en heb je hierna last van bijvoorbeeld, angsten, nachtmerries, schrikreacties, herbeleving, paniekstoornissen, fobieën, slaapstoornissen of andere klachten? die kunnen zeer effectief met deze methodiek behandeld worden in relatief weinig sessies. 

 

 

 

 

 

Enkele voorbeelden waarbij EMDR ingezet kan worden:
Angsten en Fobieën, zoals rijangst, vliegangst, straatvrees, social angst, waterangst, ansgt voor de tandarts etc.
Depressie
Relatieproblemen
Verslavingsproblemen
Dwangstoornis
Pesteverleden- heden
Overval - inbraak
Burn-out
Paniekgevoelens
Woede-uitbarstingen
Nachtmerries
Weinig zelfvetrouwen
Paniekaanvallen
Rouw
PTSS

Tijdens een intake gesprek kijken we samen of EMDR een geschikte behandeling is. Ik kan de EMDR behandeling begeleiden met homeopathie, wat een mooie aanvulling op elkaar is.

Voor meer informatie kunt u kijken op https://www.emdr-therapeuten.nl/ of bel of mail gerust voor meer informatie, 06-36176672.

Contactformulier Klassieke Homeopathie

Contactgegevens
Praktijk voor klassieke Homeopathie
Ieder Mens is Uniek
Griftdijk 3c
3931 MC Woudenberg

Yvonne Arnaud de Calavon
T. 033-2451318
M. info[a]iedermensisuniek.nl